Emaitzak: 22

ES EU
Instalatze eta mantentze lanak (3)
Destinadas a operaciones de vaciado total o parcial en tramos de red que pudieran quedar sin servicio, con el objeto de evitar estancamientos del agua contenida en los mismos, y por tanto, riesgo de proliferación de bacterias o empeoramiento de las propiedades organolépticas del agua. Hoditeriak erabat edo neurri batean hustea dute helburu, zerbitzurik gabe geratzean ur-korrontea gelditu ez dadin. Izan ere, korrontea eteten bada, bakterioak ugaldu edo uraren ezaugarri organoleptikoak kaskartu daitezke.

Materiala: LANEKI_Itugintza.tmx

Argumentos en contra: mantenimiento y controles importantes, alteraciones organolépticas (olor y gusto) del agua. Aurkako argudioak: mantentze- eta kontrol-lana asko eskatzen dute. eta uraren ezaugarri organoleptikoak aldatzen dituzte (usaina eta zaporea).

Materiala: LANEKI_Itugintza.tmx

El agua una vez bombeada al interior de la planta, atraviesa diversas fases de filtrado, antes de pasar a las unidades de tratamiento por osmosis inversa. Para equilibrar los valores de dureza, acidez y también sus propiedades organolépticas, sometiéndose finalmente, a un tratamiento de remineralización, donde se dosifican las cantidades oportunas de sales (cal...) y dióxido de carbono, así como un último tratamiento de cloración, previo a su distribución final. Behin tratamendu-instalazioetan, ura hainbat iragazkitan zehar igarotzen da alderantzizko osmosi bidezko tratamendu-unitateetara iritsi aurretik. Bukatzeko, gogortasuna, azidotasuna eta ezaugarri organoleptikoak orekatze aldera, birmineralizazio-prozesu bat abian jartzen da. Prozesu horretan gatzak (karea...) eta karbono dioxidoa eransten zaizkio urari, behar dituen neurrian, eta kloroz tratatzen da, banaketa-sarera bidali aurretik.

Materiala: LANEKI_Itugintza.tmx

Ostalaritza eta turismoa (17)
La aplicación de técnicas de cocción, relativamente clásicas, asegura una protección de las características organolépticas y, por tanto, una aceptación por parte de la clientela. Erabiltzen diren egosketa-teknikak, oro har, betikoak direnez, ezaugarri organoleptikoen babesa bermatzen da, eta horrenbestez, baita bezeroen onarpena ere.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Para mejorar las cualidades organolépticas de ciertas preparaciones, como parrilladas, asados y frituras, la cadena se complementa con algunas realizaciones in situ. Zenbait prestakinen (esaterako, parrilan erretako janarien, erregosien eta frijituren) ezaugarri organoleptikoak hobetzeko, zenbait jarduera unean bertan egiten dira kate horretan.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Pueden contaminarse más fácilmente, así como disminuir sus características organolépticas: pérdida de color y de volumen, deshidratación, enranciamiento, etc. Elikagaiak errazago kutsa daitezke, eta haien ezaugarri organoleptikoak gutxitu: kolorea eta bolumena galdu, deshidratatu, zaharmindu, etab.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

También se evita la formación de macrocristales intercelulares de congelación, de forma que se conservan las propiedades estructurales y organolépticas de los alimentos por lo que, tras una correcta descongelación a +3 ºC, su presentación es compacta y agradable. Bestalde, izoztearen eraginez zelula arteko makrokristalak eratzea eragozten da. Horrela, elikagaien egiturazko ezaugarriei eta ezaugarri organoleptikoei eusten zaie. Gero, +3 ºC-an desizoztu ondoren, elikagaiek aurkezpen trinkoa eta atsegina dute.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

El uso diario de este equipamiento repercute positivamente en la organización y planificación del trabajo, ya que se pueden adelantar volúmenes de trabajo futuro, aprovechando los tiempos muertos de los trabajadores y realizando compras de productos de temporada (mejores precios y cualidades organolépticas). Ekipamendu hori egunero erabiltzea onuragarria da lanaren antolaketarako eta plangintzarako. Izan ere, etorkizuneko lan-bolumenen zati bat aurreratu egin daiteke, langileak libre geratzen diren tarteetan. Horrez gain, sasoiko produktuak eros daitezke, prezio eta ezaugarri organoleptiko hobeak dituztenak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

En el interior se crea una atmósfera artificial de baja presión y ausencia de oxígeno por lo que se reducen las temperaturas de cocción y fritura y se mantienen las cualidades organolépticas y nutritivas de los alimentos. Barrualdean oxigenorik gabeko behe-presioko atmosfera artifizial bat sortzen da. Horri esker, egosteko eta frijitzeko tenperatura baxuagoak erabil daitezke, eta elikagaien ezaugarri organoleptikoei eta nutrizio-ezaugarriei eusten zaie.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Es una cocina que cuida al máximo el detalle, buscando constantemente la mejora continua desde el punto de vista organoléptico y creacional. Xehetasun guztiak arreta handiz zaintzen dira, eta etengabeko hobekuntza bilatzen da, bai ezaugarri organoleptikoei dagokienez, bai sormenari dagokionez.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Las cocciones se realizan al vacío, lo que evita la pérdida de jugos de los alimentos y su deshidratación y también respeta la estructura natural de las materias primas (colágenos, gelatinas) y sus cualidades organolépticas. Egosketak hutsean egiten dira. Prozesu horretan, elikagaiek saltsa galtzea eta deshidratatzea eragozten da, eta lehengaien (kolagenoak, gelatinak) egitura naturalari eusten zaio, bai eta ezaugarri organoleptikoei ere.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Sus características organolépticas iniciales, puesto que los sistemas de EAP no enmascaran los atributos negativos de los productos de calidades inferiores. Produktuaren hasierako ezaugarri organoleptikoak. Izan ere, ABO sistemek ez dituzte ezkutatzen kalitate kaskarreko produktuen ezaugarri negatiboak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

El objeto de este tratamiento es no alterar de forma profunda los caracteres organolépticos de los alimentos y sí destruir las formas vegetativas que los alteran y las formas patógenas que los contaminan. Tratamendu horren helburua da elikagaien ezaugarri organoleptikoak asko ez aldatzea, eta elikagaiak aldatzen dituzten forma begetatiboak eta kutsatzen dituzten forma patogenoak suntsitzea.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx